maandag 7 september 2009

GVB WEG ERMEE

Kijk, hier waren we nog blij!


Gisteren was het weer een echte leuke en spannende Geocaching dag. Met een heel team van bevriende cachers zijn we een paar cches gaan doen, en het leek wel een event. Drie rolstoelers en vier lopers. En dan maar puzzeen en kwebbelen en lachen en leker buiten.

De eerste cache was niet zo moeilijk: de earthcache. Leuke lokatie, mooi gebied daar. Dan denk je het Amsterdamse Bos goed te kennen, en toch is er weer een plekje at ik nog nooit gezien had. Op de terugweg naar de parkeerplaats (waar we weer nieuwe geocachers gingen ophalen) weer o'n unieke gebeurtenis: een lecvende kreeft midden op de fietspad! Bijna had de hond hem opgegeten, maar we hebben de kreeft net kunnen redden en weer terug geplaatst in de Poel.
Het blijkt om de toch zeldzae rode Amerikaanse rivierkreeft te gaan, welja. Zie hier:
http://www.knnv.nl/amsterdam/waarnemingen%20krabben.htm
We kunnen die zelfs loggen als waarneming zien we! WOW.


Daarna de lange Boschplan tocht gedaan met de hele groep. Erg leuk. Een leuke wandeling door modder en gras, zoekend naar paaltjes en bordjes. En tenslotte een goed gevulde ammocan. Iedereen had coins en Tbs bij zich, wat een feest. VrijeMuizen: TB in (uit Noorwegen), coin uit (Addiction).

Daarna moest de helft van het dagteam weg, en de rest ging verder met Rising Sun cache. Die had het vertrekkende team al opgelost dus een kleine tip hebben we gekregen. En dan nog hebben we lopen zoeken. Nou... lopen... De lopers hebben gezocht, de rolstoelers gefotografeerd.
Daarna naar de cache. Was even verwarring, want sja, gps onder veel bomen gaf ons eerst een verkeerde plek aan. Maar uiteindelijk hebben de lopers de cache gevonden. Hoera. Out: coin en toy, IN: dvd suske en wiske en toy.

Dus dat was een fijne leuke dag met drie caches. Maar toen.... De VrijeMuizen gingen per openbaar vervoer terug. FOUT! Eerst nog wat eten in Amstelveen en daar bleek al dat onze accus op waren, en dat is een probleem. Eens kijken of we het redden naar Ijburg. Met de metro naar CS ging redelijk. De lift van de eerste metrohalte was kapot, en de oprit van de tweede hlte wel erg hoog, maar met een klein scheurtje in de stoel waren we op CS.
Maar onze accus waren nu wel helemaal leeg. Zouden we het nog wel redden de tram in (richting Ijburg)? Daar kwam de de tram. “Nee meneer, er mag maar maar één rolstoel in de tram”, “nou ik laat hem toch echt niet achter hier, en er is ruimte zat dus laten we gaan”, “nee mag niet ivm de veiligheid in de tunnel” (slaat nergens op, waarom zou één rolstoel veiliger zind an twee? “Nou dan gaat U ook niet weg” zei VrijeMuis Maarten en blokeerde de tramdeur met zijn rolstoel. “nou dan bellen wij nu de politie”. Dus het GVB belt liever de politie dan even een rolstoeler helpen om thuis te komen. Ik ben in tijden niet zo boos geweest. Maar toen de pasagiers zich ermee gingen bemoeien, van “wij willen naar huis, we moeten morgen werken” en ik nog zei “ja wij willen ook naar huis, maar dat mag niet van deze mensen”, liep het dermate uit de hand dat de VrijeMuizen zijn vertrokken. En daar stonden we dan. Bij het muziekgebouw zonder stroom. GVB WEG ERMEE! Wat een stelletje klootzakken ze. Vooral omdat we al maanden samen met de tram reizen, en nu mag het ineens niet meer. Stadsmobiel rolstoelvervoer. Nee meneer er mag maar één rolstoel mee, U kunt wel twee taxis bellen. Kokende stoom uit onze oren. “En er is een concert van Andre Rieu in de Arena en daar gaan veel oudjes heen met onze taxis dus reken op minstens anderhalf uur uitloop, dus verwacht de tax pas rond 24 uur als het meezit.

Nederland is ZIEK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten